marți, 31 decembrie 2013

O abordare diferita a Ego-ului

As vrea sa impartasesc cu voi o abordare diferita a ego-ului .Poate stiti ca ego-ul este sistemul de atitudini care este bazat pe premiza ca noi suntem corpul fizic mai degraba decat un spirit care traieste intr-un corp fizic. Aceasta iluzie duce catre o credinta  iluzorie a separatiei, fricii, egoismului si asa mai departe.
Iata si o alta intelegere a ego-ului. Jumatate dintre scoli folosesc temenul de ego cum Sai Baba il foloseste, cand El spune ca Dumnezeu este omul minus ego. Alte scoli il folosesc cu alt sens. As vrea sa va explic a doua abordare, pentru un proces mai bun de intelegere.
Ego-ul, in aceasta noua abordare, este cea mai importanta si valida parte a sinelui
care ne da simtul identitatii si individualitatii. Ne ajuta sa functionam in aceasta lume si sa ne completam misiunea aici. Acest ego vine impreuna cu corpul fizic.
Adevarata functie a ego-ului este sa adune informatii si sa reaminteasca extensiei
de suflet cine este viu in trup ca sa aiba grija de corpul fizic. Ego-ul previne ca extensia de suflet sa faca ceva ce ar rani sau distruge vehicolul fizic. Ego-u este expertul planului material. Daca nu avem ego am putea uita ce suntem si chiar faptul ca suntem incarnati.
Asa ca ego-ul ne reaminteste ca noi avem nevoie de apa, mancare si somn.
Acum problema vine din faptul ca ego-ului nu i-a fost menit niciodata sa interpreteze restul vietii noastre pentru noi. Restul vietii noastre a fost menit sa fie definit si interpretat de suflet si spirit. Trebuie sa renuntam ca ego-ul sa interpreteze realitatea noastra, care este bazata pe credinta falsa ca suntem doar un corp (pentru ca este tot ce cunoaste) si trebuie sa lasam ego-ul sa treaca peste caile intuitive de procesare a informatiilor spiritului. Spiritul foloseste intuitia, intelepciunea si vointa spirituala si alte facultati pentru a procesa instantaneu informatia. Lasand ego-ul sa interpreteze realitatea noastra, abuzeaza de mintea rationala creaza un sistem de credinta iluzorie bazat pe frica, separare, orgoliu si moarte.
De asemenea, suprasoliciteaza si blocheaza computerul nostru superior cum ar
fi circuitele sistemului primar informational al spiritului. Ego-ul poate folosi cel mult 10% din creier. Doar cand sistemul informational al spiritului este folosit, atunci 100% din potentialul creierului care poate fi exploatat.
Cand caderea a avut loc, umanitatea, ca intreg, si-a schimbat interpretare spre maniera greoaie si iluzorie a ego-ului. Ideea este sa “echilibram functiile ego-ului si spiritului intr-o maniera potrivita”. Ego-ul nu a fost niciodata menit sa interpreteze realitatea noastra, ci de a aduna informatii si de a fi un expert resident in corpul fizic. Sa interpretezi realitatea din punctul de vedere al ego-ului inseamna sa interpretezi realitatea doar prin ochii fizici. Noi avem nevoie de ego pentru ca corpul fizic sa fie ingrijit si ca noi sa avem un punct focus pe Pamant de unde sa servim. In supra-identificarea cu ego-ul, egoul si spiritul nu si-au permis sa se echilibreze unul pe celalalt si sa se integreze. Nu am permis ego-ului sa devina spiritual. Ego-ul a devenit un “ego negativ”. Cand il auzi pe Sai Baba si alti profesori ca spun ca trebuie sa moara ego-ul, ceea ce spun Ei de fapt este ca sa moara ego-ul negativ sau ca trebuie sa spiritualizezi ego-ul. Ambele scoli sunt total valide. Este doar o problema de semantica.
In stadiul ideal spiritul si ego-ul lucreaza intr-un echilibru perfect. Tu traiesti in
doua lumi simultan. Aceasta va fi prototipul individual in noul mileniu.Tehnologia viitorului va fi de ajutor mediului inconjurator, nu daunatoare. Ei se vor baza de asemenea pe abilitatea de a transcede timpul, spatiu si gravitatea. Mama Pamant este pe cale sa de-a nastere unei noi ere si noi suntem la terminarea adolescentei.Intr-adevar ego-ul este usurat sa fie in masura sa renunte la responsabilitatile sale induse, pentru ca nu i-a fost menit niciodata sa le preia. Se poate elibera de aceasta povara in orice moment doreste. Este la fel de simplu ca si cum ai lasa sa plece o credinta falsa si o inlocuiesti cu una echilibrata.Fiecare persoana are o antena speciala eterica cu care se conecteaza la ghidarea spiritului sau a sufletului. Antena eterica se deconecteaza de la ghidarea superioara cand ne complacem in furie, ura si frica. Nu este pusa in pericol de emotiile din exterior ci mai degraba de emotiile proprii.
Atat timp cat o persoana nu preia vibratii negative si emotiile altor persoane si le lasa sa alunece pe sfera si scutul auriu, ei sunt in regula. Este, de asemenea, esential sa invatati sa ramaneti calmi, pasnici, echilibrati si cel mai important iubitori si iertatori. Invatand sa transcedem ego-ul negativ, ramanem conectati la aceasta antena eterica si ghidati spiritual. Cand pierdem aceasta conexiune, opriti-va, iertati si incearcati sa invatati lectia, vindecati-va si intreabati-va daca il vrei pe Dumnezeu sau ego-ul negativ in aceasta situatie. Prin alegerea constanta a lui Dumnezeu, in locul ego-ului negativ, mereu si mereu, se va dezvolta in timp un obicei si nu veti mai pierde conexiunea cu antena ta eterica.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu